O M  O S S

Radiostyrd rörelse sedan 1979.

Datek förenklar arbetsdagen för dig som använder fjärrstyrda maskiner ute på byggarbetsplatser, inom tung industri och i många andra miljöer på land, till sjöss och under jorden.

Varför väljer kunder världen över Dateks radiostyrda applikationer?
Säkerhetsaspekten är något som driver oss och vi har utvecklat några av de tekniker som nu är etablerade i branschen. Vi var bland annat först i världen med att införa dubbla processorer i mottagaren som övervakar varandra, digitalt verifierad radioöverföring och onlineprogrammering.

Vi har sedan starten 1979 varit trogna ett och samma koncept – där generellt hög prestanda kombinerat med skräddarsydda och långsiktiga lösningar präglade av högsta säkerhet.

Made in Sweden
Vi utvecklar och producerar alla våra produkter och system i Sverige. Det borgar för hög kvalitet och leveranssäkerhet, men även korta ledtider på reservdelar, service och support.

Pionjär
Datek blev redan 1980 först i världen med att fjärrstyra en lastbilskran elektroniskt med hjälp av ett så kallat simultansystem.

Att generatorhallen i Forsmark 3, som redan 1983 fick två kranar som styrs från varsin Datek-sändare är aktiva än idag, är ett av många kvitton på att Dateks kunder alltid ska kunna få reservdelar och support från oss som leverantör.

Exempel på dagens kunder är Sepson, Kaiser Eur-Mark och Juro Clean. Läs mer.

Välkommen att kontakta oss för att få veta mer om hur vi idag kan hjälpa dig med fjärrstyrd rörelse!