S Ä N D A R E

SÄNDARE D2801-MIDI

Dateks MIDI-serie är utvecklad för säker radiostyrning i krävande industrimiljö och hanterar allt från standardapplikationer till avancerade specialobjekt. Välj den smidiga MIDI eller den större MIDI Extended, utefter hur många styrspakar och funktioner du behöver.

Flexibel och användarvänlig
Sändarens frontpanel anpassas efter applikation och önskemål med lämpliga styrspakar och omkopplare. Frontpanelen lasergrave- ras med önskade symboler, texter och logotyper. Återmatning av information till sändaren från mottagaren visas på en grafisk display och/eller lysdioder. Kapslingen i slagtålig plast är ergonomiskt utformad med rejäla handtag och finns med svart, röd eller blå överdel.

Smidig onlineprogrammering
Den flexibla sändaren kan programmeras och kalibreras online för optimal styrning av steglösa applikationer. Kalibrerade värden såsom start-, max- och mikrohastighet sparas i tre olika minnesbanker från vilka operatören med en omkopplare kan välja en personlig inställning eller lämpliga köregenskaper.

Säker sam- och stafettkörning
Med samkörning kan en sändare ta kontroll över upp till tre motta- gare samtidigt. Detta gör det möjligt att kontrollera tre mottagare simultant från en sändare vilket underlättar t. ex. samlyft. Möjlighet finns också till stafettkörning mellan upp till tre sändare där kontrollen kan lämnas vidare. Överlämning kan vara lämpligt vid långa förflyttningar där uppsikt över hela körsträckan saknas. Dateks sam- och stafettkörning säkerställer att enbart en sändare åt gången kan ha kontroll över respektive mottagare. För att för- flytta kontrollen måste operatörerna göra ett aktivt val, genom att frånsäga sig respektive ta kontroll.

Dubbelriktad kommunikation
Genom semiduplexteknik kan information skickas tillbaka till sändaren på samma frekvens som styrkommandon till mottagaren. Informationen presenteras i en grafisk display och/eller via lysdioder. I displayen kan grafik, text och siffror presenteras i flexibel form och ordningsföljd.

Paneldesign – Välj layout, spakar, symboler och texter
Hos Datek kan du få din helt unika paneldesign. Bestäm själv vilken typ av spakar, brytare och indikatorer du behöver och hur många. Vi graverar dina egna texter och symboler på pane- len. Dessutom kan du välja färg och sätta en egen logga på sändaren för att matcha din företagsprofil.

Avläsningen av joysticks är beröringsfri. IR-signaler/hall-element markerar utslag, vilket förhindrar slitage.

Inkapslat kretskort. Elektroniken är hermetiskt innesluten och skyddad från all yttre påverkan.

Sofistikerad teknik och programvara garanterar systemsäkerheten.

Stor grafisk display ger god återkoppling till användaren.

All elektronik matas via systemstoppet. Stopptid <0,5 sek.

Höljet är sprickresistent, tål kemikalier, extrem värme, extrem kyla och fukt. Sändaren är greppvänlig även med handskar och stora händer.

Genomgående säkerhet
Sändaren är försedd med en inbyggd startkontroll som förhindrar uppstart vid säkerhetskritiska felaktigheter. Via ljud- och ljussignaler görs användaren uppmärksam på vad som orsakat felet. Sändaren skickar kontinuerligt information till mottagaren över ett digitalt verifierat protokoll som är unikt för Datek. Skulle minsta felaktighet uppstå, radiosignalen utebli eller stoppknappen aktiveras går mottagaren omedelbart (<0,5 s) in i ett säkert stoppläge. Varje sändare från Datek är utrustad med en unik ID-kod vilket gör att den enbart kan aktivera sin egen mottagare.

Styrspakar med känsla och kvalitet
Dateks styrspakar levereras med väldefinierade nollägen och hastighetssteg eller för steglös styrning (upplösning på 128 steg vid steglös styrning). Styrspakarna är tillverkade i härdat stål med en överlägsen livslängd och kvalitet samt är utvecklade så att de ger lågt statiskt motstånd för att förhindra förslitningsskador på leder. Styrspakarna finns i ett flertal olika utföranden för att passa olika typer av applikationer samt individuella önskemål från operatörer.

Sändare MIDI Extended
MIDI Extended har samma grundfunktioner som MIDI men är utrustad med en större sändarkropp med plats för fler styrspakar, paddlar och omkopplare. Panelen är rejält tilltagen för kontroller, markeringar och texter och rymmer upp till tre styrspakar eller sju paddlar och dessutom flertalet vippomkopplare och lysdioder. MIDI Extended kan hantera upp till 60 styrfunktioner simultant och ett stort batteri ger upp till 30 timmar kontinuerlig drift.

Bakåtkompatibilitet
MIDI-serien är bakåtkompatibel och kan ersätta samtliga Dateks tidigare sändarmodeller. Detta innebär att du kan uppdatera ett äldre system med en ny sändare utan modifikationer på radiomottagare och reläskåp. Dateks produkter är genomgående bakåtkompatibla både vad gäller hårdvara och mjukvara för att vi ska kunna ge dig bästa möjliga service.

GENERELLT
Dimensioner120 x 280 x 150 mm
Vikt1 - 1,5 kg med batteri
Temperaturområde-25 - 70 grader C
TäthetsklassIP65
RADIOÖVERFÖRING
Frekvens406 - 472 MHz
Uteffekt1 - 100 mW (std 10 mW)
Räckvidd> 100 m
KABELSTYRNING
Teknik2-tråds strömslinga
Längd≤200 m (standard 10 m)
STRÖMFÖRSÖRJNING
Batteri4,8 VDC NiMH
Effektiv drifttid< 14 timmar kontinuerlig drift
Laddningstid2,5 timmar
STYRFUNKTIONER
Proportionella8 st
Till/från16 st
ÅTERMATNING
TeknikSemiduplex
Lysdioder16 st
JOYSTICKS
Grafisk display128 x 64 pixlar / 60 x 30 mm
Antal0 - 2
AxlarY, X/Y, X/Y/Z
Hastighetssteg1, 2, 3, 4, 5, 6 eller steglöst

NEDLADDNINGAR